چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۴۰۴  |  Wednesday, 03 September 2025
کد خبر: ۴۹۰۴۵
تاریخ انتشار : ۰۱ : ۱۳ - ۳۰ آبان ۱۳۹۷
گفتگو صریح دیباچه با مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کل کشور

انکار قاطعانه واردات گوشت از چین به کشور | پیگیری شایعه ویدئو جنجال ساز فضای مجازی!

فاطمه شعبانی : چند روز قبل ویدئویی در شبکه های مجازی منتشر شد که حیوانی را با سری شبیه خوک و بدن گوسفند نشان می‌داد و در متن پیام آمده بود:« چینی های همه چیز خوار با کمک زیست شناسان و دانشمنداشان گوسفند را با خوک آمیزش و جفت گیری می‌دهند تا زودتر رشد کنند و وزن سنگین تری داشته باشند . اینطوری این گوسفندان را کشته و بدون سر به ایران صادر می‌کنند و ملت در خواب و از همه جا بی‌خبر از گوشت این خوک‌بره ها خرید کرده و کباب، شیشلیک، برگ، بختیاری وکوبیده و قرمه سبزی درست می ‌کنند» صحت و سقم این خبر را با پیگیری کردیم. واحد امور دام وزارت کشاورزی کاملا این قضیه را انکار کردند و گفتند واردات هرنوع گوشتی به کشور با مجوز دامپزشکی صورت می‌گیرد. دکتر « مسعود محمدیان» مدیرکل دفتر قرنطینه و امنیت زیستی سازمان دامپزشکی کل کشور هم از محال بودن این قضیه گفتند.

تابه حال شما مجوز واردات گوشت از چین صادرکرده اید یانه؟

چین جز مبادی ما که گوشت گوسفند وارد کشورمی شود نیست و تابه امروز هیچ مجوز بهداشتی واردات گوشت گوسفند از چین صادرنکرده ایم. در سایرکشورهایی که مجوز واردات برای گوشت دادیم هم ناظر بهداشتی از طرف سازمان دامپزشکی می رود هم ناظر ذبح شرعی برای بحث ذبح حلال. قاطعانه می‌گویم ما تابه حال مجوز ورود نه گوشت و نه حیوان زنده از چین نداده ایم.

انکار قاطعانه واردات گوشت از چین به کشور | پیگیری شایعه ویدئو جنجال ساز فضای مجازی!

با توجه به شایعه فضای مجازی چقدر این امکان وجود دارد که گوشت چنین حیوانی وارد کشور ما بشود ؟ گوشت برای اینکه وارد کشور ما شود از چه کانالهایی باید بگذرد؟

روال واردات گوشت اینطور است که وقتی شرکتی تقاضای واردات گوشت از کشوری را داشت یک پروسه ای را باید طی کند و به صورت اسنادی و کتابخانه ای خطر جمعیت دامی آن کشور از منظر بیماری های دامی مشترک بین انسان و دام را مطالعه می‌کنیم که وضعیت بهداشتی وجمعیت دامی اش چطور است و به کدام کشورها صادرات دارد؟ تمام این موارد را به خوبی بررسی می کنیم، اگر لازم باشد بازدید میدانی به عمل می‌آوریم اگر به این نتیجه رسیدیم که بهداشت دام آن کشور اجازه واردات دام زنده یا فراورده های خام آن را به ما می‌دهد در نهایت منتهی می‌شود به تدوین الزامات بهداشتی واردات، که الزام بهداشتی واردات به کشور مقابل فرستاده و توسط مرجع ذی صلاح که دامپزشکی است تایید می‌شود. در حوزه تولید فراورده خام گوشت، ناظر ذبح شرعی ودکتر مسئول فنی ما در کشتارگاه محل تولید حضور دارد و برفرایند ذبح، استحصال گوشت و استخوان گیری، بسته بندی، انجماد، بارگیری و ترانسفرش به کشور ما نظارت دارند این محموله هرچی که هست علی رغم همه نظارتها به مبادی ورودی ما می‌رسد. باتوجه به محموله، نمونه برداری و آزمایش صورت می گیرد، اگر شرایط آرمایشی اش خوب بود اجازه ترخیص می‌دهیم و این گوشت یا برای مصرف خانه وار می رود یا برای مصارف صنعتی وکارخانه های سوسیس وکالباس می‌رسد.

باتوجه به اینکه این روزها شاهدیم- چه از کانال رسمی چه کانال قاچاق- همه چیز از چین وارد می‌شود پس حق بدهید که این دغدغه را داشته باشیم که نکند گوشت این حیوانها از مبادی غیر قانونی واردکشور شود و به مصرف کارخانه های فراورده های گوشتی برسد؟

ما در مبادی رسمی، پستهای قرنطینه دامپزشکی داریم ،محموله های مرتبطی که وارد می‌شود توسط همکاران ما بررسی می‌گردد. در حمل و نقل بین جاده ای نیز محموله هایی‌که ترانزیت می شود یا بین استانی حمل می‌شود که باید گواهی نامه حمل داشته باشند. حمل گوشت در کشورمان با قواعد خاصی پیش می رود، اگر منجمد باشد بایددمای زیر 18 درجه و اگر به صورت سرد باشد بین صفر تا 2 درجه در حمل و نقل رعایت شود. گوشت را نمی شوداز هرکانالی وارد کرد و برای ورود از کانالهای رسمی نیاز به مجوز است، هم حمل و نقل داخلی کشور و هم محموله های ترانزیتی. فکر نکنم اگر محموله غیر مجاز باشد بتواند از کانالهای رسمی وارد بشود ولی خارج از مبادی رسمی درحوزه و در اختیارما نیست!


منبع: دیباچه
مطالب برگزیده
کاپیتان تیم ملی واترپلو در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

رسیدن به صدر جهان سخت است/ با یک بازی بیشتر دومین گلزن برتر آسیا می‌شدم

۱۳:۰۴  -  ۲۴ تير ۱۴۰۴
اشکان ممبینی از کارشناسان چهره و شاخص مسائل بین‌الملل به دیباچه گفت؛

تلاش‌های نظامی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران، نمی‌تواند اراده ملت را در مسیر پیشرفت و خودکفایی کشورمان متوقف کند

۲۲:۲۴  -  ۱۵ تير ۱۴۰۴
عضو تیم ملی کشتی آلیش بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

دو طلای آسیا نقطه اوج کارنامه‌ام بود/ ‏طلای جهانی را هدف گرفته‌ام

۱۷:۴۹  -  ۰۸ تير ۱۴۰۴
پژوهشگر موسیقی آذربایجان و نوازنده ساز قوپوز در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

عاشیق‌ها صدای تاریخ و فرهنگ مردم آذربایجان هستند/ موسیقی آذربایجان، موسیقی زنده و مردمی است

۱۳:۰۱  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
ملی پوش فوتبال زنان با «دیباچه» مطرح کرد؛

از لیگ تا تیم ملی؛ گلرهای ایران برای یک رؤیا متحد شده‌اند

۱۲:۵۴  -  ۱۸ خرداد ۱۴۰۴
عضو تیم ملی وزنه برداری در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قهرمانی آسیا فقط شروع مسیر من است/ تمرین با بزرگان جهان برایم ارزشمند است

۱۲:۳۳  -  ۰۴ خرداد ۱۴۰۴
قهرمان اسکواش زنان کشورمان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

اسکواش زنان ایران در مسیر پیشرفت حرکت می کند/ هدفم رسیدن به رنکینگ زیر ۵۰ جهان است!

۰۹:۰۰  -  ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم ملی تنیس در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

از میزبانی تور جهانی برای محک بازیکنان ملی بهره می‌بریم/ همه بازیکنان زیر ذره‌بین هستند

۱۶:۲۳  -  ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴
سرمربی تیم قهرمان لیگ کانوپولو در گفتگو با«دیباچه» مطرح کرد؛

با تجهیزات حرفه‌ای به مدال جهانی نزدیک می‌شویم/ نسل جوان انگیزه بیشتری برای قهرمانی دارند

۰۹:۰۰  -  ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴